Telefoon

+31 70 2192788

E-mail

info@fysio-rb.nl

Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag op afspraak

In de baarmoeder maken wij als embryo al bewegingen. Deze bewegingen zijn reflexmatig, zijn nuttig voor onze neurologische ontwikkeling en bereiden ons voor op het leven buiten de baarmoeder. Veel reflexen hebben we nodig tijdens onze geboorte en de eerste levensmaanden. We hebben allemaal dezelfde reflexen die we in ons eerste levensjaar veelvuldig gebruiken en die uiteindelijk voor ons derde jaar allemaal integreren in het bewuste bewegen.

Soms gaat het integreren van deze reflexen niet volgens plan en blijven ze actief of ontwikkelen ze zich niet verder. Dit kan van invloed zijn op de verdere ontwikkeling van een kind op diverse gebieden.

De MNRI (Masgutova Neuro-senso-motorische Reflex Integratie) methode stimuleert dit natuurlijke integratieproces, herinnert het brein aan de bewegings- en reflexpatronen die in de genen liggen opgeslagen en creëert hersenverbindingen. Hierdoor kunnen volgende stappen in de ontwikkeling gezet worden wat verbetering kan geven in gedrag, cognitie en algemeen welbevinden.

In de kinderfysiotherapie behandelingen wordt indien nodig gebruik gemaakt van de reflexintegratie. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een verbeterde pengreep, een betere lichaamshouding en meer controle over het bewegen.

Meer informatie is hier te vinden op de officiele Nederlandse Masgutova website.