Telefoon

+31 70 2192788 / +31 643266706

E-mail

info@fysio-rb.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag op afspraak

Het senior fit programma is ontwikkeld omdat wij graag ouder wordende mensen willen helpen met bewegen. Als men fit en gezond wilt worden of wilt blijven, dan moet er in actie gekomen worden. Wij proberen ervoor te zorgen dat deze doelgroep zo min mogelijk belemmeringen ervaart in het bewegen.

Voor wie is dit programma bedoeld?
De trainingen zijn bedoeld voor mensen die moeite beginnen te krijgen met bewegen. Wij houden dus geen harde leeftijd aan als grens. Het programma is ook bedoeld voor mensen met een onderliggende klachten, zoals COPD, artrose, hartklachten, reuma, spierziektes, etc. Mocht u twijfelen of dit programma geschikt is, stuur ons dan een bericht.

Waarom is dit programma ontwikkeld?
Wij merken dat veel ouder wordende mensen vragen hebben over welke bewegingen nou juist wel goed zijn om te maken en welke niet. Hier komen wij graag samen met u tijdens de eerste trainingen achter. Vervolgens maken we samen een plan hoe we ervoor kunnen zorgen dat bepaalde bewegingen in stand gehouden worden, of welke oefeningen op termijn juist beter gemaakt worden.

Wat wordt er getraind?
Dat hangt af van de hulpvraag en van eventuele onderliggende aandoeningen. De nadruk zal liggen op kracht van de beenspieren, mobiliteit van de verschillende gewrichten van het lichaam en we zullen aanspraak doen op het uithoudingsvermogen. Ook zullen we valpreventie oefeningen uitvoeren met mensen die moeite hebben hun balans te houden.

Krijg ik begeleiding?
Jazeker! Wij geloven erin dat iedereen anders beweegt en dat iedereen persoonlijke aandacht nodig heeft. Wij zullen u dus ook een aantal bewegingen aanleren en u corrigeren waar nodig.

Oké, kan ik inschrijven?
Ja! Erg leuk dat u wilt starten. U kunt ons mailen naar info@fysio-rb.nl voor een gratis intake. Ook kunt u ons bereiken via het contactformulier op deze website of telefonisch.

Meer informatie over de vergoeding en tarieven, klikt u hier.